Food

Menukaart
Reserveren t/m 9 p
Reserveren vanaf 10 p
Catering


Thought

Nieuws & Acties
Samenwerking
Dara Gift Card
Werken bij
Over Dara
Contact
Terug naar overzicht
Eerst samen varen?

Comment

Eerst samen varen?

Aan het roer & Dara

U heeft ze vast wel eens zien liggen in onze voortuin; de luxe sloepen van ‘Aan het roer’. Dara werkt al jaren nauw samen met ‘Aan het roer’, dé sloepenverhuur van Amersfoort. Wanneer het weer het toelaat, liggen de comfortabele sloepen op u te wachten om vervolgens heerlijk over de prachtige rivier de Eem te varen.
Wat is er nu lekkerder dan onbezorgd genieten op het water? Flesje wijn aan boord en lekkere hapjes met brood of een uitgebreid menu, alles kan! Niet zelf inkopen hoeven te doen, want wij bij Dara helpen u graag om uw uitje compleet te maken.
Door de goede samenwerking met ‘Aan het roer’ hoeft u dus alleen te reserveren en uw wensen aan te geven, wij regelen de rest. Bent u met een grote groep? Ook dan bent u bij de juiste partij! ‘Aan het roer’ biedt met haar speciale XXL Dara-sloep namelijk ruimte voor groepen tot 25 personen!

Drinkt of dineert u liever aan wal, dat kan uiteraard ook. Aan het roer reserveert graag een tafel voor u en zorgt voor een goede aansluiting op uw boottocht.

 

Kijk voor de arrangementen op: http://aanhetroer.nl/arrangementen/ óf reserveer direct via: http://aanhetroer.nl/reservering/.

 

Comment

Lente, zomer, herfst of winter

Comment

Lente, zomer, herfst of winter

Always look on the bright side of life

Nederlanders. We staan erom bekend dat we mopperen. Vooral over het weer. Terwijl we tegelijkertijd zó boffen. Waarom? Die seizoenen! De krokussen in bloei: de lente. Winterkou: naar binnen en de kaarsen aan. Prachtige kleuren in het bos, dat is de herfst. Zand tussen je tenen: zomer! En ja, die zomer lonkt. Vooral na de wintertijd. Dat zal vrijwel iedereen beamen.

Lange zomeravonden
Als tussenstap is daar de lente. De vogels zingen, de knoppen komen uit en we krijgen weer wat kleur op ons gezicht. Het vettere eten van de winter maakt langzaam plaats voor knapperige verse groenten met een sap van zomers fruit.

We fantaseren over lange zomeravonden. Voel je die bries? Zie je jezelf al zitten? Op een terras aan de waterkant met je allerliefsten.

Eten volgens het seizoen
Aarzel niet, trek die wintertrui uit! En adem de frisse lucht in. En combineer het nuttige met het aangename. Waar we in de winter vaak warm ontbijten, hunkeren naar een dampende kom soep en verwarmde curry’s, verlangt je lichaam in de zomer juist naar een frisse salade met rauwe groenten. Logisch en tegelijkertijd handig. Eten volgens het seizoen is namelijk niet alleen goed voor het milieu en je budget, maar ook voor je lichaam en geest. Wat je eet beïnvloedt hoe je je voelt. Bovendien bevatten seizoensproducten de meeste voedingswaarde.

De seizoenen, ze zijn echt zo gek nog niet. Het begint met ze bewust te ervaren. Of het nu gaat om weer of voedsel: always look on the bright side of life. Welk seizoen het ook is. Eetsmakelijk en graag tot ziens op het terras!

 

 

 

Comment

Begin de dag met verse sap

Comment

Begin de dag met verse sap

Elke ochtend opstaan met een kop koffie en het één dag vergeten! De meeste mensen zijn dan meteen in de war en zijn de rest van de dag niet meer op de rails te krijgen.

De dag begint over het algemeen goed. Het besef komt voor velen als ze onderweg zijn naar het werk. De eerste gedachten die binnen schiet: ‘O help waar is mijn koffie gebleven!’. De hele dag zal je tegen dingen aan blijven lopen en chagrijnig over komen.

Tip: begin eens een ochtend met een verse sap in plaats van koffie. Koffie kan verslavend werken door de cafeïne die er in zit. Maar wist je dat een gezonde sap je lichaam stimuleert om op gang te komen?

Sappen kunnen van tevoren gemaakt worden. ’s Ochtends geen stress als je te laat bent want jouw sapje staat al te wachten!

Happy day @ work.

Comment

Documentaires die je moet zien.

Comment

Documentaires die je moet zien.

De top 3 documentaires die je moet zien als je gek bent op koken! Verschillende smaken proberen is al een hele kunst laat staan een hele nieuwe manier van koken leren. Deze documentaires laten je heel anders denken over eten. Echte aanraders!

Sergio Herman: Fucking Perfect
De top-chef uit Sluis, Zeeland, sluit zijn restaurant Oud Sluis ***. Hij begint aan een nieuwe culinaire reis in Antwerpen. In deze documentaire is zijn pad te zien die hij bewandelde van Oud Sluis naar The Jane in Antwerpen. Hij laat zien wat de mooie dingen zijn aan het vak maar ook wat de realiteit is.

Food Inc.
Deze documentaire gaat over het leven wat we tegenwoordig hebben.

Zo goedkoop mogelijk zoveel mogelijk eten in huis halen.Want dat bespaart toch een hele hoop in de portemonnee. Een aangrijpende documentaire over de voedselindustrie. De documentaire laat je zien dat bedrijven over lijken gaan als het over geld gaat. Ook word je aan het denken gezet over waar je eten nu daadwerkelijk vandaan komt.

Kings of pastry
Ben jij ook zo gek op creaties maken op het bord? Deze koks doen het met desserts en maken de grootste kunstwerken van chocolade. Fingers crossed of de prachtige fragiele kunstwerken heel blijven!

Leerzame en leuke documentaires!

Comment

Libanon en Frankrijk

Comment

Libanon en Frankrijk

De uitgesproken keuken van Libanon betekend voor de Oosterse mensen evenveel als de Franse keuken voor Europa. De Franse keuken wordt in Europa gezien als hét culinaire eten. Delicatessen als Foie Gras, oesters en kreeft maar ook de wijnen zijn belangrijk voor Frankrijk.

In de Libanese keuken gaat het meer over hummus, falafel en baklava. De échte delicatessen van het Midden-Oosten. 

Naast de bekende gerechten uit de keuken is er altijd nog de wijn. Zowel Frankrijk als Libanon zijn trots op hun wijn. Want een goede wijn uit de Bourgogne betekent voor het Franse volk evenveel als de Chateau Musar uit Libanon voor het Libanese volk. 

Chateau Musar is de eerste producent in Libanon die een biologische certificering heeft behaald. Dé wijn voor het Midden-Oosten.

De binnensteden van Libanon zijn versierd met oudheid en prachtige Libanese cultuur. Niet alleen de Libanese cultuur is te vinden in de binnensteden, ook Franse architecten hebben de steden in Libanon een Europese tint gegeven. De grote Moskee versiert met een babyblauw dak waar op nog geen 50 meter afstand een Franse moderne klokkentoren staat.

Comment